The world's mostpowerful website builder.

Hypopigmentatie is een tekort aan pigment waardoor er witte vlekjes op de huid ontstaan. Normaal gezien zorgt pigment, oftewel melanine, ervoor dat de huid bruiner kleurt. Bij hypopigmentatie gebeurt dit niet of onvoldoende.

 

Hoe voorkomen?

Hypopigmentatie wordt meestal veroorzaakt door een huidaandoening. Vitiligo is bijvoorbeeld een verworven dekpigmentatie van de huid. Hierbij zijn huidcellen onvoldoende in staat om het aminozuur tyrosine om te zetten in het huidpigment melanine. Pityriasis versicolor is een gistinfectie van de huid waarbij de werking van de pigmentcellen (gedeeltelijk) geblokkeerd worden. Ook albinisme, een aangeboren aandoening, kan aan de basis liggen van hypopigmentatie. Andere aandoeningen die tot hypopigmentatie leiden zijn: confettihuid, halo naevus, hypomelanosis van Ito, Pityriasis Alba, lepra en postinflammatoire hypopigmentatie. 

 

Behandeling

Vindt u uw hyperpigmentatie cosmetisch storend? Dankzij onze IPL-behandeling wordt de pigmentvlek geabsorbeerd. Het licht verhit het pigment zodanig sterk dat de vlek langzaam zal afbreken. De behandeling is snel, veilig en vrijwel pijnloos. Het eindresultaat is afhankelijk van de diepte van het pigment, de locatie, uw huidtype, … Kom vrijblijvend eens langs voor advies op uw maat!


Nazorg

  • Probeer 4 weken voor en na de behandeling de zon of zonnebank te vermijden. Moet u toch in de zon? Gebruik dan een sunblock met factor 50.
LUMENIS M22 IPL

IPL (Intense Pulsed Light) technologie maakt de behandeling van pigmentatie en vasculaire onvolkomenheden mogelijk, terwijl het meteen ook de algehele uitstraling van de huid verbetert. De IPL lichtflitsbehandeling is het antwoord op volgende problemen:

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Couperose
  • Rosacea
  • ...
PRIJS PIGMENTBEHANDELINGEN PER SESSIE
Enkele vlekjes € 75,00
Kleine oppervlakte € 100,00
Middelgrote oppervlakte € 125,00 - 150,00
Grote oppervlakte € 150,00 - 175,00
Beide handen € 150,00
Decolleté € 200,00


FAQ

Vooraf zullen wij u uitvoerig informeren over de mogelijkheden, het verloop en het verwachte effect van de IPL behandeling. Consulteer uw schooneheidsspecialist of arts voor uw persoonlijke huidanalyse.

Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zal de arts koude gel aanbrengen op het te behandelen gebied. Afhankelijk van de specifiek vereiste zorg, kan men verwachten dat een sessie 15 à 30 minuten zal duren. De patiënt kan een warm gevoel ervaren tijdens de behandeling, maar deze wordt doorgaans niet als oncomfortabel bevonden.

IPL technologie wordt toegepast om diverse pigment- en vasculaire letsels te behandelen en de aanmaak van collageen en elastische vezels te activeren. Sommige huidproblemen, zoals ondiepe pigmentatie, ouderdoms- en zonnevlekken, … kunnen doorgaans effectief behandeld worden in slechts 1 à 2 behandelingen.

Gemiddeld zijn 2 à 6 sessies met intervallen van 2 à 4 weken nodig om optimale resultaten te bereiken voor de meeste huidproblemen. De arts zal de patiënt adviseren uit direct zonlicht te blijven tot enkele dagen na de behandeling.

Heeft u vragen of wenst u informatie? Contacteer ons vrijblijvend!

Maak een afspraak

Kleine en grote huidaandoeningen zoals uitslag, zonneschade en algemene problemen met huidtextuur worden zijn nog nooit zo makkelijk te behandelen geweest als met de IPL Laser.

Melanie Palm, M.D.